De Golf Fysiotherapeut Trainer

Meer plezier met golfen en uw golfswing door doelgericht trainen:

– Kunt u uw coördinatievermogenvermogen verbeteren?
– Wat zijn uw persoonlijke natuurlijke bewegingsgrenzen in spieren en gewrichten?
– Bent u in conditie voor lopen van 18 holes en het herhaald maken van de golfswing?

Het kunnen uitvoeren van de swing in gewrichten en spieren, is een aan te leren vaardigheid. U wilt een persoonlijke optimale preventieve swing kunnen maken. Om met de hot spot van uw club de bal te raken.

Uw golf fysiotherapeut trainer onderzoekt, meet en test, en stelt een persoonlijk trainingsprogramma met u samen. Op basis van uw fysieke mogelijkheden en beperkingen.

Natuurlijk in overleg met uw golfpro en zo nodig met een gespecialiseerd fitness trainer.

De ideale swing

De kunst van golf is maken van uw persoonlijke swing, of een deel van de swing. Iedere keer dezelfde beweging kunnen herhalen.

Alle gewrichten en spieren, en het zenuwstelsel dragen bij aan het maken van de ideale swing. Persoonlijke eigenschappen als bewegingsmogelijkheid in gewrichten, kracht van spieren, uithoudingsvermogen, coördinatie en concentratie spelen een rol.

Uw golf fysiotherapeut of golf fysiotherapeut trainer kan u helpen persoonlijke eigenschappen te verbeteren. Waar het techniek en tactiek betreft natuurlijk in overleg met uw golfpro.

Meten en testen

Uw golf fysiotherapeut trainer richt zich op:

– Analyseren en in kaart brengen van uw fysieke trainbare mogelijkheden. Met 10 specifieke testen. Het meten van de bewegingsmogelijkheden in de gewrichten van de wervelkolom, heupen, schouders, etc. en het functioneren van essentiële spiergroepen zoals de rompspieren, bilspieren en schouderspieren.

Videoanalyse:

– De golfbeweging is een beweging die zeer goed geanalyseerd kan worden met hulp van videobeelden. Waarbij de golf fysiotherapeut kan letten op overschrijden van natuurlijke bewegingsgrenzen en te verbeteren coördinatievaardigheden en de Golfpro op de gewenste uit te voeren golftechniek.

Verbeteren van uw swing door trainen

Kunt u iedere keer dezelfde swing of deelbeweging van de swing herhalen?

De kunst in golf is het uitvoeren van uw persoonlijke swing, en bij een korte slag een deel van de swing. Om uw ideale swing te kunnen maken, letten we op uw persoonlijke grip, voetenstand t.o.v. de doellijn en de set-up (uitgangshouding).

Uw gewrichten, spieren en coördinatievermogen doen mee en dragen bij in het maken van uw ideale swing. Verbeteren van vaardigheden door trainen van kracht van spieren, lenigheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en concentratie spelen een rol.

Uw golf fysiotherapeut trainer helpt u te werken met uw persoonlijke vaardigheden en deze te verbeteren. Natuurlijk in overleg met uw golfpro, waar het techniek en tactiek betreft.