Golfscan

Steeds meer mensen ontdekken de golfsport. Wat alleen maar positief is natuurlijk. Immers bewegen en sporten dragen bij aan een vitale levensstijl. Helaas komen er door die toenemende belangstelling ook meer en meer blessures. Speciaal daarvoor heeft TRIAS de preventieve GolfScan ontwikkeld. De GolfScan is een sportfysiotherapeutisch onderzoek met o.a. een golfanalyse gericht op een optimale beweeglijkheid en controle van het lichaam. Er wordt gekeken of de basisvoorwaarden aanwezig zijn om op een verantwoorde manier te golfen en of het lichaam in staat is om gestelde doelen te halen. Door de complexiteit van het spel kunnen klachten ontstaan die de prestaties beïnvloeden. De GolfScan is er voor de beginner én voor de doorgewinterde speler en valt vrijwel altijd onder de verzekerde zorg. Mocht dat niet het geval zijn dan kost de scan € 36,00. U kunt voor de GolfScan op de vestigingen van TRIAS in Utrecht en Amersfoort terecht.

Deelbewegingen in de swing

De swing is te analyseren door observeren van deelbeweging. In de set  up, one peace take away, upswing met einde upswing, downswing met acceleratie, trefmoment (impact en through the bal), doorswing (finish). 

Kunt u alle deelbewegingen in uw gewrichten en spieren maken?

Uw golf fysiotherapeut kan u helpen met onderzoeken of uw spieren en gewrichten de deelbewegingen kunnen maken. Natuurlijk in overleg met uw golfpro.


Uw ideale preventieve swing

Alle gewrichten, spieren, en het zenuwstelsel dragen bij aan het maken van uw ideale preventieve swing. Persoonlijke eigenschappen als bewegingsmogelijkheid in gewrichten, kracht van spieren, uithoudingsvermogen, coördinatie en concentratie spelen een rol.

Afstemmen van uw fysieke mogelijkheden in het maken van uw persoonlijke swing voorkomt blessure en overbelasting. 

Kunt u iedere keer dezelfde beweging of deelbeweging maken in uw swing? 


G.A.S.

Het kunnen maken van de ideale preventieve swing wordt bepaald door uw Grip, Aim (voetenstand t.o.v. de doellijn) en de Set-up (uitgangshouding). 

Zijn uw grip, het oplijnen en de set up afgestemd op uw bewegingsmogelijkheden?

Uw golf fysiotherapeut of golf fysiotherapeut trainer kan u helpen met nagaan van uw persoonlijke grip, voetenstand en uitgangshouding. Natuurlijk in overleg met uw golfpro.