Uw Golf Fysiotherapeut

Uw Golf Fysiotherapeut is gespecialiseerd, en gaat met u op zoek naar de oorzaak van ontstaan van (overbelasting)klachten.

U werkt met uw Golf Fysiotherapeut aan het oplossen van ontstaan van de klachten. En het genezen van overbelaste weefsels, als spieren, pezen, banden, kapsels, kraakbeen, en zenuwstructuren.

Waar de oorzaak de golftechniek betreft, gaat oplossen natuurlijk in overleg met uw golfpro.

Neem contact op met een Golf Fysiotherapeut

Contact

Oorzaak gericht oplossen van klachten

Uw golf fysiotherapeut is gespecialiseerd in vinden van de oorzaak van klachten. En gaat met u op zoek naar oplossingen. 

  • Grip, set up en swing zijn onvoldoende afgestemd op uw persoonlijke bewegingsvrijheid in gewrichten, spieren en uw coördinatie?
  •  In uw persoonlijke houding en bewegen op de dag houdt u onbewust uw klachten in stand?
  •  In het bewegingsspel van de swing overschrijdt u grenzen van gewrichten, gewrichtsbanden, spieren en   pezen?
  • U bent gevoelig voor ontstaan van overbelastings klachten of u heeft beperkingen?

Gebruik van teveel kracht, rukkerige beweging bij de swing, gebrek aan conditie of coördinatie, onjuiste grip, beperking in spierlengte en beweeglijkheid in gewrichten zijn allen op te lossen door het verbeteren van de beperkingen en trainen. 

Dus oorzaakgericht oplossen door afstemmen van de grip, set up en swing aan uw houding en bewegingsmogelijkheden en het verbeteren daar van. 

Waar de oorzaak de golftechniek betreft, gaat oplossen natuurlijk in overleg met uw golfpro.

Behandelen

Uw golf fysiotherapeut is gespecialiseerd, gaat met u op zoek naar de oorzaak van ontstaan van (overbelasting)klachten. 

U werkt met u Golf Fysiotherapeut  aan het genezen van overbelaste weefsels, als spieren, pezen, banden, kapsels, kraakbeen, en zenuwstructuren.

Waar de oorzaak de golftechniek betreft, gaat oplossen natuurlijk in overleg met uw golfpro.

Meten en testen

 Uw golf fysiotherapeut richt zich op het analyseren van de oorzaak van uw klacht. Door:

  • Afnemen van een anamnese; het stellen van vragen naar symptomen en mogelijke oorzaken.
  • Specifiek fysiotherapeutisch onderzoek naar het klachtenbeeld door testen van gewrichten, banden, spieren, pezen en zenuwstructuren.
  • Het meten van uw kracht, fysieke mogelijkheden en beperkingen.
  • Het onderzoeken en analyseren van uw swing

Uw golffysiotherapeut is gespecialiseerd in komen tot aanleren van een optimale preventieve swingbeweging. Natuurlijk in overleg met uw golfpro.

Golfspecifiek analyseren? 4 segmenten!

Om het ontstaan van klachten tijdens golfen te ontdekkenen en verbetering te bereiken, analyseren we met u het bewegen van lichaamsdelen om assen. Vanuit 4 segmenten.

1. Onderste segment: voeten t/m bekken
2. Middelste segment: bekken t/m borst
3. Bovenste segment: borst t/m onderarm
4. Topsegment: onderdarm t/m club

Nauwkeurig observeren van het bewegen van de 4 segmenten helpt om overbelasting van pezen, spieren, kraakbeen, kapselbanden of zenuwstructuren te diagnosticeren en te voorkomen. En coördinatie te verbeteren.

Uw golf fysiotherapeut analyseert met u waar overbelasting ontstaat, en de mogelijkheden in komen tot een persoonlijke preventieve ideale swing. Natuurlijk in overleg met uw golfpro.

Fysieke beperking en golfen?

U kunt golfen en plezier beleven aan het golfspel. Ondanks beperking in het bewegen van gewrichten, en zelfs bij blijvende verminderde kracht in spieren of verminderde coördinatie.

Maar dan wel plezier door uitgaan van uw bewegingsmogelijkheden. Ook na een operatie.

Uw golffysiotherapeut is gespecialiseerd in aanpassen van uw grip, set-up (uitgangshouding) en swingbeweging aan uw fysieke mogelijkheden. En komen tot aanleren van een optimale preventieve swingbeweging. Natuurlijk in overleg met uw golfpro.